Minusta

Lotta Lehtikari

Rosen-terapeutti  -Rosen Method School Finland

Teatteritaiteen maisteri  -Teatterikorkeakoulu, Helsinki
 

Löysin Rosen-menetelmän 2012 psykoterapeuttini ehdotuksesta. Olin käynyt pitkään psykoterapiassa, mutten kuitenkaan voinut paremmin. Analyysi alkoi olla valmis, mutta elämä tuntui edelleen selviytymiseltä.

 

Rosenin avulla olen tehnyt lukemattomia oivalluksia itsestäni, oppinut tunnistamaan tunteita, purkanut vanhoja traumoja sekä päässyt eroon mm. unettomuudesta ja vatsavaivoista. Samalla olen tullut tietoiseksi puolustusmekanismeistani, joilla olen selviytynyt elämässä ja olen oppinut myös kunnioittamaan niitä. Olen päässyt lähemmäs itseäni. Suojautumisen tarve on vähentynyt samalla kun elämänilo on lisääntynyt. Pystyn huomaamaan ja vastaanottamaan sen hyvän mitä ympärilläni on. Se on ollut minulle käänteentekevää.

 

Kävin hoidoissa vuoden verran, kunnes aloitin terapeuttiopinnot syksyllä 2013. Opiskelu kesti 5 vuotta ja sisälsi 350 harjoitushoitoa. Valmistuin loppuvuodesta 2018. Olen Suomen Rosen-terapeutit ry:n sekä kansainvälisen Rosen Instituutin jäsen.

 

Toiselta ammatiltani olen näyttelijä ja olen ollut töissä sekä teatterissa että kameran edessä vuodesta 2000 lähtien. Olen huomannut näyttelemisessä ja Rosen-menetelmässä paljon yhtäläisyyksiä: molemmissa keskeistä ovat keho, tunteet sekä läsnäolo. Niiden parissa olen tehnyt työtä koko ikäni. 

 

 

 


 

Kuva: Kaisu Jouppi ©

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • b-googleplus