Minusta

Lotta Lehtikari

Rosen-terapeutti I Rosen Method School Finland

Teatteritaiteen maisteri I Teatterikorkeakoulu, Helsinki
 

Löysin Rosenin 2012 psykiatrini ehdotuksesta. Olin käynyt pitkään psykoterapiassa, mutten kuitenkaan voinut paremmin. Analyysi alkoi olla valmis, mutta elämä tuntui edelleen selviytymiseltä.

 

Rosenissa olen tehnyt lukemattomia oivalluksia itsestäni, oppinut tunnistamaan tunteita, purkanut vanhoja traumoja, samalla kun unettomuus ja vatsavaivat ovat helpottaneet. Olen tullut tietoiseksi puolustusmekanismeistani, joilla olen selviytynyt elämässä ja olen oppinut myös kunnioittamaan niitä. Olen päässyt lähemmäs itseäni. Suojautumisen tarve on vähentynyt samalla kun elämänilo on lisääntynyt. Pystyn huomaamaan ja vastaanottamaan sen hyvän mitä ympärilläni on.

 

Kävin hoidoissa vuoden verran, kunnes aloitin terapeuttiopinnot syksyllä 2013. Opiskelu kesti 5 vuotta ja sisälsi 350 harjoitushoitoa. Valmistuin loppuvuodesta 2018. Olen Suomen Rosen-terapeutit ry:n sekä kansainvälisen Rosen Instituutin jäsen.

 

Toiselta ammatiltani olen näyttelijä ja olen ollut töissä sekä teatterissa että kameran edessä vuodesta 2000 lähtien. Olen huomannut näyttelemisessä ja Rosenissa paljon yhtäläisyyksiä: molemmissa keskeistä ovat keho, tunteet sekä läsnäolo. Niiden parissa olen tehnyt työtä koko ikäni. 

 

 

 


 

Kuva: Kaisu Jouppi ©