top of page

Minusta

Lotta Lehtikari

Rosen-terapeutti & Rosen peruskurssiopettaja I Rosen Method School Finland

Teatteritaiteen maisteri I Teatterikorkeakoulu, Helsinki
 

Löysin Rosenin 2012 psykiatrini ehdotuksesta. Olin käynyt pitkään psykoterapiassa, mutten kuitenkaan voinut paremmin. Analyysi alkoi olla valmis, mutta elämä tuntui edelleen selviytymiseltä. Ymmärsin, että puhuminen ei yksin riitä vaan tarvitsen mukaan kehollisen lähestymistavan.

 

Olen tehnyt Rosenissa lukemattomia oivalluksia itsestäni, oppinut tunnistamaan tunteita ja omia rajojani, purkanut vanhoja traumoja, samalla kun unettomuus ja vatsavaivat ovat vähentyneet. Ylivireä hermostoni on rauhoittunut. Olen tullut tietoiseksi puolustusmekanismeistani, joilla olen selviytynyt elämässä ja olen oppinut myös kunnioittamaan niitä. Olen päässyt lähemmäs itseäni. Suojautumisen tarve on vähentynyt samalla kun elämänilo on lisääntynyt.

 

Kävin hoidoissa vuoden verran, kunnes aloitin terapeuttiopinnot syksyllä 2013. Opiskelu kesti 5 vuotta ja sisälsi 350 harjoitushoitoa. Jatkoin opintoja ja 2021 valmistuin myös Rosen peruskurssiopettajaksi. Olen Suomen Rosen-terapeutit ry:n sekä kansainvälisen Rosen Instituutin jäsen.

 

Toiselta ammatiltani olen näyttelijä ja olen ollut töissä sekä teatterissa että kameran edessä vuodesta 2000 lähtien. Olen huomannut näyttelemisessä ja Rosenissa paljon yhtäläisyyksiä: molemmissa keskeistä ovat keho, tunteet sekä läsnäolo. Niiden parissa olen tehnyt työtä koko ikäni. 

​​

bottom of page