Rosen

Mitä Rosen on?
 

Elämme yhteiskunnassa, jossa tunteiden ilmaisemista ei pidetä kovinkaan suotavana. Tunteettomana eläminen ei kuitenkaan tee elämää yhtään tuskattomammaksi. Vaikeita tai epäsopiviksi koettuja tunteita voidaan yrittää painaa taka-alalle, mutta tunteella on aina myös fyysinen ulottuvuutensa. Tuntematta jäänyt tunne jää kehoon koputtamaan fyysisenä kipuna: niskajäykkyytenä, migreeninä, vatsakipuna, selkäkipuna tai hyvin paikallisena särkynä. Kehomme reaktio kertoo siitä, mitä mielessämme ja alitajunnassamme tapahtuu.

 

Tunteiden sivuuttaminen katkaisee yhteyden omaan kehoon ja toisiin ihmisiin. Kun ihminen piiloutuu suojamuurin taakse, hän elää säästöliekillä, eikä saa kokea elävänsä täydesti. Useimmiten emme ole edes tietoisia omista tukahdutetuista tunteista tai rajoittavista asenteista. Huomaamme vain kivun ja jäykkyyden tai epämääräisen pahan olon. Rosen-hoidossa terapeutin hyväksyvä kosketus ja myötätuntoinen läsnäolo tavoittavat koko ihmisen persoonan, mikä luo mahdollisuuden löytää yhteyden jännitysten taustalla oleviin syihin.

 

Oma kokemukseni on, että Rosen pyrkii samaan kuin psykoterapiakin, mutta kehon kautta. Keho toimii ikäänkuin valheenpaljastuskoneena; mieli voi sepittää tarinoita, mutta keho ei osaa valehdella. Keho kertoo totuuden.

Kehon kautta on myös mahdollisuus päästä yhteyteen niiden tunnemuistojen kanssa, joihin muisti ei yllä esimerkiksi varhaislapsuuden kokemukset. Aivotutkimuksen mukaan myös traumakokemukset tallentuvat muistin ei-kielelliselle puolelle.

 

 

"Keho kertoo selvimmin sen, mitä eniten haluamme kätkeä."  Marion Rosen

 

 

Mitä hoidossa tapahtuu?

 

Terapeutti käyttää hoidon aikana sekä kosketusta että puhetta. Terapeutti ei yritä parantaa, muuttaa tai neuvoa vaan muuttuminen tapahtuu ihmisessä itsessään.

 

Reaktiot Rosen-hoidossa ovat hyvin vaihtelevia. Toiset voivat kokea Rosen-hoidon rauhoittavana ja rentouttavana - toisille se voi olla hyvinkin syvä ja tunnepitoinen kokemus, joka johtaa uusiin oivalluksiin ja joskus jopa suuriin elämänmuutoksiin. Rosen-hoito on kosketusta keholle ja mielelle. 

 

Hoito kestää noin tunnin verran ja se tapahtuu hoitopöydällä. 

Hoidon jälkeen olisi hyvä varata aikaa olla rennosti ja kuunnella itseään.

Rosen-terapeuttia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Kenelle Rosen sopii?

Rosen sopii silloin kun:

 

  • kärsit erilaisista kehon jännityksistä tai kivuista, esim. päänsärky, vatsavaivat, niska-hartia- tai selkäkivut

  • olet stressaantunut tai kärsit hermoston ylivireystilasta

  • kärsit psykosomaattisista oireista

  • etsit yhteyttä tunteisiisi 

  • haluat syventää kehoyhteyttäsi

  • haluat löytää uusia voimavaroja ja mahdollisuuksia ilmaista itseäsi

  • tarvitset tukea vaativassa elämäntilanteessa

  • käyt psyko- tai traumaterapiassa

 

Rosen ei sovi akuutin tulehdussairauden aikana, päihteiden tai voimakkaan psyykelääkityksen vaikutuksen alaisena. Myöskään psykoosin sairastaneille Rosenia ei suositella.

Hinnasto

Rosen-hoito (60min)    80€  (sis alv 24%)  / 1.1.2023 alkaen 84€

Ensikäynti (75min) sisältää alkuhaastattelun (15min)    95€  (sis alv 24%)  / 1.1.2023 alkaen 99€ 

Maksu mielellään kortilla tai MobilePay, kiitos.

Hoitokokemuksia:

 

"Rosen on hämmästyttävän tehokas avaamaan vanhoja lukkoja. Se on vahvistanut itsetuntemustani ja selkiyttänyt rajojani. Luottamus Lottaan syntyi heti. Suosittelen kokeilemaan!"

Anu 46v

"Lotan Rosen-hoito oli todella kokonaisvaltainen kokemus, jonka vaikutus meni syvälle. Lotalla on kyky kuunnella ja olla intuitiivinen -olla hetkessä läsnä. Koin hoidossa vahvan turvallisuuden ja luottamuksen kokemuksen. Suosittelen lämpimästi!"

Sara 32v

"Olen saanut Rosen-terapiasta apua ongelmiin, mitä muista terapiamuodoista – psykoterapiasta tai lääkehoidosta – en ole saanut. Prosessi on ollut hidas ja matka jatkuu, mutta uskallan sanoa, että Rosen-terapian tapa yhdistää tunteet ja kehollisuus on auttanut saavuttamaan tuloksia, joihin yksin keskusteluterapialla, lääkkeillä tai niiden yhdistelmälläkään en ollut päässyt. Lotta on ollut terapeuttina alusta asti luottamusta herättävä ja turvallinen, eikä hän yritä tarjoilla suoraviivaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. En voi vertailla, mutta koen olevani jossain määrin hankala tapaus. Työskentelyä Lotan kanssa on kuitenkin yhdessä sinnikkäästi jatkettu ja tuloksia on tullut."

Samuli 49v

"Olin kokenut menetystä, surua ja vaikeita asioita ja halusin vihdoin vapautua kivusta sisälläni. Rosen-terapia on ollut samaan aikaan voimakas ja hellävarainen kokemus. Se on vapauttanut minua niistä raskaista, tosi painavista tunnetaakoista ja tuntemattomista tunteista joita olen kantanut sisälläni. Paitsi että olen saanut vapautua, Rosenissa on myös tapahtunut jotain, jota en ollenkaan osannut odottaa: minusta tuntuu että olen saanut tulla, palautua takaisin omaksi itsekseni, siksi joka aina olin. Rosen-terapeutti on kuin kätilö, joka auttaa oman aidon itsen paljastumista ja syntymistä. Olen ihan kuin päässyt kosketuksiin sieluni, sen aidoimman osan kanssa itsessäni. Rosen-hoidoissa hengitykseni alkoi pikkuhiljaa syventyä, haukoin henkeäni ja pääsin taas hengittämään syvältä. Hengitykseni oli tosi pinnallista sitä ennen. Mitä syvemmin hengitän, mitä syvemmällä henkeni kulkee, sitä enemmän minussa on tilaa hengelle. Rosen-terapia on ollut minulle monella tapaa myös henkinen ja hengellinen kokemus. Olen tullut herkemmäksi, intuitio on voimistunut, kuulen sen äänen selkeämmin ja olen myös luovempi."

Nainen 38v