top of page

Rosen

Mitä Rosen on?
 

Elämme yhteiskunnassa, jossa tunteita ei aina arvosteta. Tunteettomana eläminen ei kuitenkaan tee elämää yhtään tuskattomammaksi. Vaikeita tai epäsopiviksi koettuja tunteita voi yrittää painaa taka-alalle, mutta tunteella on aina myös fyysinen ulottuvuutensa. Tuntematta jäänyt tunne jää kehoon fyysisenä jännityksenä: niskajäykkyytenä, migreeninä, vatsakipuna, selkäkipuna tai rintaa puristavana ahdistuksena.

Kehomme reaktio kertoo siitä, mitä mielessämme ja alitajunnassamme tapahtuu.

 

Tunteiden sivuuttaminen katkaisee yhteyden omaan kehoon ja toisiin ihmisiini. Useimmiten emme ole edes tietoisia omista tukahdutetuista tunteista tai rajoittavista asenteista. Huomaamme vain kivun ja jäykkyyden tai epämääräisen pahan olon. Rosen-hoidossa terapeutin hyväksyvä kosketus ja myötätuntoinen läsnäolo tavoittavat koko ihmisen, mikä luo mahdollisuuden löytää yhteyden jännitysten taustalla oleviin syihin.

 

Oma kokemukseni on, että Rosen pyrkii samaan kuin psykoterapiakin, mutta kehon kautta. Mieli voi sepittää tarinoita, mutta keho ei osaa valehdella. Keho kertoo totuuden.

Kehon kautta on mahdollisuus päästä yhteyteen myös hyvin varhaisten tunnekokemusten kanssa, joihin muisti ei yllä. Aivotutkimuksen mukaan myös traumakokemukset tallentuvat muistin ei-kielelliselle puolelle.

 

 

"Keho kertoo selvimmin sen, mitä eniten haluamme kätkeä."  Marion Rosen

 

 

Hoitokokemuksia:

 

"Rosen on hämmästyttävän tehokas avaamaan vanhoja lukkoja. Se on vahvistanut itsetuntemustani ja selkiyttänyt rajojani. Luottamus Lottaan syntyi heti. Suosittelen kokeilemaan!"

Anu 46v

"Lotan Rosen-hoito oli todella kokonaisvaltainen kokemus, jonka vaikutus meni syvälle. Lotalla on kyky kuunnella ja olla intuitiivinen -olla hetkessä läsnä. Koin hoidossa vahvan turvallisuuden ja luottamuksen kokemuksen. Suosittelen lämpimästi!"

Sara 32v

Mitä hoidossa tapahtuu?

 

Terapeutti käyttää hoidon aikana sekä kosketusta että puhetta. Terapeutti ei yritä parantaa, muuttaa tai neuvoa vaan muuttuminen tapahtuu ihmisessä itsessään.

 

Reaktiot Rosen-hoidossa ovat hyvin vaihtelevia. Toiset voivat kokea Rosen-hoidon rauhoittavana ja rentouttavana - toisille se voi olla hyvinkin syvä ja tunnepitoinen kokemus, joka johtaa uusiin oivalluksiin. Rosen-hoito on kosketusta keholle ja mielelle. 

 

Hoito kestää noin tunnin verran ja se tapahtuu hoitopöydällä. 

Hoidon jälkeen olisi hyvä varata aikaa olla rennosti ja kuunnella itseään.

Rosen-terapeuttia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Kenelle Rosen sopii?

Rosen sopii silloin kun:

 

  • kärsit erilaisista kehon jännityksistä tai kivuista, esim. päänsärky, vatsavaivat, niska-hartia- tai selkäkivut

  • olet stressaantunut tai kärsit hermoston yli- tai alivireystilasta

  • kärsit psykosomaattisista oireista

  • etsit yhteyttä tunteisiisi 

  • haluat syventää kehoyhteyttäsi

  • haluat löytää uusia voimavaroja ja mahdollisuuksia ilmaista itseäsi

  • käyt psykoterapiassa

 

Rosen ei sovi akuutin tulehdussairauden aikana, päihteiden tai voimakkaan psyykelääkityksen vaikutuksen alaisena. Myöskään psykoosin sairastaneille Rosenia ei suositella.

Hinnasto

 

Hinnat 1.8.2023 alkaen

 

Rosen-hoito (60min)    90€  (alv 24%) 

Ensikäynti (75min) sisältää alkuhaastattelun (15min)    105€  (alv 24%)

"Olen saanut Rosen-terapiasta apua ongelmiin, mitä muista terapiamuodoista – psykoterapiasta tai lääkehoidosta – en ole saanut. Prosessi on ollut hidas ja matka jatkuu, mutta uskallan sanoa, että Rosen-terapian tapa yhdistää tunteet ja kehollisuus on auttanut saavuttamaan tuloksia, joihin yksin keskusteluterapialla, lääkkeillä tai niiden yhdistelmälläkään en ollut päässyt. Lotta on ollut terapeuttina alusta asti luottamusta herättävä ja turvallinen, eikä hän yritä tarjoilla suoraviivaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. En voi vertailla, mutta koen olevani jossain määrin hankala tapaus. Työskentelyä Lotan kanssa on kuitenkin yhdessä sinnikkäästi jatkettu ja tuloksia on tullut."

Samuli 49v

"Olin kokenut menetystä, surua ja vaikeita asioita ja halusin vihdoin vapautua kivusta sisälläni. Rosen-terapia on ollut samaan aikaan voimakas ja hellävarainen kokemus. Se on vapauttanut minua niistä raskaista, tosi painavista tunnetaakoista ja tuntemattomista tunteista joita olen kantanut sisälläni. Paitsi että olen saanut vapautua, Rosenissa on myös tapahtunut jotain, jota en ollenkaan osannut odottaa: minusta tuntuu että olen saanut tulla, palautua takaisin omaksi itsekseni, siksi joka aina olin. Rosen-terapeutti on kuin kätilö, joka auttaa oman aidon itsen paljastumista ja syntymistä. Olen ihan kuin päässyt kosketuksiin sieluni, sen aidoimman osan kanssa itsessäni. Rosen-hoidoissa hengitykseni alkoi pikkuhiljaa syventyä ja pääsin taas hengittämään syvältä. Hengitykseni oli tosi pinnallista sitä ennen. Rosen-terapia on ollut minulle monella tapaa myös henkinen ja hengellinen kokemus. Olen tullut herkemmäksi, intuitio on voimistunut, kuulen sen äänen selkeämmin ja olen myös luovempi."

Nainen 38v

bottom of page